torsdag 10 december 2009

Iran är inte så långt bort

Den här veckan har jag inte haft några lektioner men fortfarande mycket att läsa då jag håller på och skriver en uppsats där vi i par ska genom teorier förklara olika möjliga scenarion i valfri pågående konflikt i världen. Jag skriver om konflikten i Iran som har uppstått efter presidentvalet i juni som väldigt troligt inte gick rätt till. Precis som när jag tidigare skrev om den baskiska konflikten mellan spanska staten och ETA så lär man sig så mycket mer om landet man studerar. Blir lätt att man läser för mycket om historia, kultur, politik mm, vilket tyvärr kan bli negativt då man inte alltid har så mycket tid att lusläsa allt. Det positiva är att man lär sig mycket som man inte tidigare visste, och de få fördomar och missuppfattningar man fortfarande kanske har försvinner när man får mer kunskap och förståelse och saker och ting inte känns så annorlunda och långt bort. Om fler människor lärde sig bara lite mer om det som skrämmer eller upprör dem så skulle det bli mycket mindre hat och fientlighet. Du kan testa själv på Dagens Nyheters hemsida hur mycket du vet själv om Iran och dess långa historia, kultur och dess politik genom att göra deras Iran-test.

Dock har jag fortfarande ingen förståelse alls för den nuvarande presidenten i Iran, Mahmoud Ahmadinejad. Han har bland annat sagt att Förintelsen är en påhittad myt, att Israel borde utplånas, att det inte finns några homosexuella i Iran, och att kärnvapen är så 1900-tal.
De här uttalanden ledde till att han fick en sketch och sång på tv-serien Saturday Night Live. Även åt hemska saker och idiotiska människor måste man kunna skratta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar