måndag 14 september 2009

Kanye gör en ODB

Va rätt trött efter fotbollsmatchen och ölen, så orkade knappast sitta uppe och se MTV Video Music Awards igår natt. Hade jag gjort det så hade jag bland annat få se det här årtusendets största ego, Kanye West, gå upp på scen när Taylor Swift tog emot pris för Bästa video av kvinnlig artist och ta mikrofonen för att säga att Beyoncé har en av de bästa videorna genom alla tider. Kanye har ju nu annars nog skaffat sig iallafall en av århundratets värsta frisyrer, bara slagen av sin egen hockeyfrilla.



Påminner mig annars mest om när Ol Dirty Bastard gick upp på grammy-galan 1998 när Erykah Badu delar ut pris för Bästa sång och protesterade mot att Puff Daddy vann pris för Bästa rap-album istället för att Wu-Tang Clan fick sin triumf, och deklarerade att "Wu-Tang is for the children". Kan inte annat än hålla med den alltför tidigt bortgångne legendariske rapparen. Ett plus även för att han gick upp och gav soul-sångerskan en kyss innan han höll sitt spontana tal (ses första sekunden i videon). Undrar om hon blev inspererad till att skriva den här låten? Händer iallafall alltid roliga och oväntade grejer på MTV:s galor.

UPDATE: Kanye har nu först bett om ursäkt på Jay Leno Show, vilket alltid stora stjärnor till slut måste göra, så det ger jag inte mycket för, även om man kan göra dumma saker utan att tänka riktigt. Samtidigt har det dock kommit ut en video där president Obama "off the record" kallar Kanye för 'jackass'. Riktigt kul och helt rätt, och visar att killen har humor och är så avslappnad och alldaglig som han verkar.

2 kommentarer:

  1. hur fan tänkte han?!?! och han verkar ju inte direkt aspackad, vilket känns som den enda logiska förklaringen.

    "han" bad iaf om ursäkt på sin blogg...

    SvaraRadera
  2. ...och sedan även på Leno. Såg rätt tagen ut över frågan om vad hans mamma hade tyckt om det, vilket jag förstår. Bra uppträdande efteråt dock.

    http://nahright.com/news/2009/09/14/video-kanye-west-apologizes-on-leno-run-this-town/

    SvaraRadera