tisdag 6 oktober 2009

Dead Man's Bones



Finns många skådespelare som även sysslar med musik. Finns såklart några hemska exempel, men finns även en del som är hyfsade och en del riktigt bra. Russel Crowe, Johnny Depp, Juliette Lewis (som jag såg på Way Out West 2007) , Jared Leto, Jack Black, Scarlett Johansson, Jamie Foxx, Keanu Reeves m fl är några av dem som rockar vid sidan om, och Jason Schwartzman har släppt sitt senaste album "Davy" i år under namnet Coconut Records.
Idag släpper Dead Man's Bones sitt självbetitlade debutalbum. Gruppen består av skådespelaren Ryan Gosling, som är riktigt bra i en mina favorit-filmer de senaste åren, "Lars and the Real Girl", och Zach Shields som träffades genom sina flickvänner och insåg att de delade en fascination för spöken och zombies mm. Från att först ha varit tänkt som en teater om en kärlekshistoria med musik blev det till slut bara musiken kvar, men den teatraliska känslan kvarstår i den suggestiva och dramatiska musiken. De bestämde sig sedan också för att ha med en barnkör på skivan, vilket låter riktigt bra och bara förstärker de tidigare nämnda känslorna. Hela skivan finns just nu att lyssna till på deras MySpace. Riktigt bra skiva! Riktigt snyggt albumomslag dessutom, och videon till låten "In the room where you sleep" passar bra in med musiken. Ungen i blå t-shirt är för övrigt riktigt cool!

Dead Man's Bones - "In The Room Where You Sleep"

3 kommentarer:

  1. Sedan finns det ju dom som är kalkon på båda sidorna. Är t ex. Mark Wahlberg en dålig skådespelare som försöker sig på musik eller en dålig artist som har en skådespelarkarriär vid sidan om?

    SvaraRadera
  2. En av livets stora gåtor... Lite som vad kom först; hönan eller ägget? Ryan Gosling är dock grym både som skådis och artist!

    SvaraRadera
  3. Haha, Marky Mark, hahaha...

    Men det här är en grym platta,
    upptäckte precis den...

    SvaraRadera