onsdag 4 november 2009

White trash



Efter att ha konstaterat att det blir alldeles för lite umgänge ihop med kompisar på kvällarna så bestämde sig jag och David för att laga lite käk ihop och sen se en film. Brukar bli svårt att hitta en film ingen av en har sätt, men ganska otroligt nog (tycker jag) hade vi inte sett en av förra årets mest omtalade filmer, "The Wrestler".
Filmen kan först och främst kort och gott beskrivas med två ord: White trash. Allting är så risigt och nergånget; huvudkaraktärerna, deras livsöden, staden där de bor och runt omkring och mestadels av människorna där i. Det mest tragiska är att det kan mycket väl absolut se ut så där i många delar av det stora landet i väst, så scenografin känns inte överdriven.
Mickey Rourke är helt fantastisk i huvudrollen som brottaren Randy "The Ram" Robinson som verkligen gått från toppen till trasig botten. Marisa Tomei är även hon väldigt bra som sliten, strippande morsa. Filmen i sig är egentligen inte så speciell tycker jag, utan det är verkligen skådespelandet som lyfter den till något klart sevärt. Får en stark tre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar